Χαιρετισμός κοσμήτορα

1η Σεπτεμβρίου 2010

Αγαπητοί Συνάδελφοι/-σες και Φοιτητές/-ριες της Σ.Θ.Ε.,

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου ως Κοσμήτορας της Σχολής μας, σε μία θέση που εσείς με αναδείξατε. Τηρώντας την υπόσχεσή μου για άμεση καταγραφή όλων των προβλημάτων της Σχολής, την ιεράρχησή τους και τη συλλογική προσπάθεια για την επίλυσή τους, ζήτησα από όλους τους Προέδρους των Τμημάτων να παρερευθώ στις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς (2010-2011) για να συνομιλήσω μαζί σας, να καταθέσω τον προγραμματισμό μου και να ακούσω τις προτάσεις σας. Παράλληλα, ξεκινώ κύκλο επαφών με τους Προέδρους, Αναπληρωτές και Διευθυντές Τομέων και σας υπενθυμίζω τις ηλεκτρονικές διεύθυνσεις : info@sci.auth.gr της κοσμητείας
και του κοσμήτορα Dean@sci.auth.gr (ανενεργή ακόμη) για ανοιχτή επικοινωνία και στις οποίες θα μπορείτε να στέλνετε τις προτάσεις, υποδείξεις και παρατηρήσεις σας.

Τέλος, μέσα στο πρώτο δίμηνο θα προγραμματίσουμε μία ανοιχτή συνάντηση διευρυμένης Κοσμητείας (με συμμετοχή Αναπληρωτών Προέδρων, Διευθυντών Τομέων και Εργαστηρίων) με τις νέες μας Πρυτανικές αρχές, από τις οποίες προσδοκούμε πολλά, παρά τις γενικότερες αντίξοες συνθήκες και τις ευχόμαστε καλή δύναμη και αποδοτική συνεργασία.

Σας προτείνω επίσης, έναν πρώτο κατάλογο επιτροπών της Κοσμητείας και ζητώ τη συμμετοχή σας σ’ αυτές καθώς και υποδείξεις για συμπλήρωση του καταλόγου ή αλλαγές.
Τυχόν προστριβές ή προβλήματα που θα ανακύπτουν από τη συμβίωσή μας, θα επιλύονται με διάλογο και με δημοκρατικά μέσα, χαρακτηριστικό του επιπέδου της ακαδημαϊκής κοινότητας, της ουσιαστικής σημασίας της αυτοδιοίκησής μας και του ασύλου. Η συμβίωση Καθηγητών και Φοιτητών, Δοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού, ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και αντιλήψεων και κυρίως των νέων, μπορεί και πρέπει να είναι αρμονική, δημοκρατική και αποδοτική, χωρίς ακραίες συγκρούσεις. Όλοι μαζί θα
επιδιώκουμε αυτή να είναι η μελλοντική μας στάση για να υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο την Επιστήμη, τηνΔιδασκαλία, τον Πολιτισμό και την Ηθοπαιδεία, για τον σκοπό που ταχθήκαμε και βρισκόμαστε στο χώρο αυτό.

Με τις καλύτερες ευχές μου, για μία ακόμη πιο αποδοτική και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά στην έρευνα και την εκπαίδευση.

Ο Κοσμήτορας της Σ.Θ.Ε.

Σπυρίδων Β. Παυλίδης
Καθηγητής

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>